Schematherapie

BEHANDELINGEN
trauma treatment (EMDR etc)

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die is gericht op het behandelen van diepgewortelde emotionele problemen die vaak voortkomen uit een negatief en ongezond patroon van gedachten, gevoelens en gedrag. Dit patroon wordt beschreven als een “schema” en kan ontstaan in de kindertijd als gevolg van een onveilige of onvoorspelbare omgeving.

Schematherapie is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en maakt gebruik van technieken zoals gedachten onderzoek, emotieregulatie en gedragstraining, gecombineerd met elementen van psychoanalytische en gezins- en systeemtherapie. Het richt zich ook op het versterken van de relaties met de omgeving en het veranderen van de patroons die zich in deze relaties voordoen.

De behandeling is gericht op het veranderen van deze ongezonde patronen en het ontwikkelen van nieuwe manieren om met problemen om te gaan, waardoor klachten zoals angst, depressie, persoonlijkheidsstoornissen en relatieproblemen kunnen worden aangepakt.

”Marije is een empathische therapeut, die goed met je meedenkt. Ze is een sparringpartner. Je voelt je gauw op je gemak bij haar. Mindfulness was nieuw voor me, maar dit heb ik nu helemaal geïntegreerd in mijn leven.”
Milou W.
”Dankzij EMDR-therapie bij Marije kon ik mijn trauma's verwerken. In een veilige en vertrouwde omgeving durfde ik mezelf open te stellen, wat leidde tot bevrijding van mijn behandeld gebied. Het is nu een gewone herinnering geworden.”
Kees N.
"Met behulp vam EMDR-therapie bij Marije heb ik mijn trauma's uit mijn onveilige jeugd kunnen verwerken. In slechts een half jaar tijd heb ik meer vooruitgang geboekt dan jarenlang met andere therapieën. Marije is warm, deskundig en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Het leven voelt nu lichter en ik ben grotendeels bevrijd van schaamte en schuldgevoelens."
Karlijn B.