Praktische informatie

Wat je moet weten voor dat je komt

Bij Holistic Health Psychology kun je terecht voor een geïntegreerde benadering van therapie, waarbij verschillende evidence-based therapieën worden gecombineerd, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, EMDR, ACT en mindfulness, samen met leefstijlcoaching. We streven ernaar om een op maat gemaakt behandelplan aan te bieden dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Afspraak maken

Een afspraak maken is heel eenvoudig. Je kunt ons mailen via info@holistichealthpsychology.nl. We beantwoorden je e-mail doorgaans binnen twee werkdagen.

Afspraak annuleren of wijzigen

Heb je een afspraak ingepland en wil je deze annuleren of wijzigen? Laat het ons dan uiterlijk 48 uur van tevoren weten. Je kunt annuleren door te bellen naar 06-42160945 of een e-mail te sturen. Bij te laat annuleren (of niet verschijnen op de afspraak) brengen wij €75,00 in rekening.

Betaling

Wij kunnen per sessie of maand een factuur voor je opmaken, de betalingstermijn hiervan is 7 dagen. De factuur kun je desgewenst zelf indienen bij je verzekeraar.

 In Nederland geldt er het Zorgprestatiemodel (zie ook www.zorgprestatiemodel.nl). Behandeling van een psychische stoornis valt meestal binnen uw basisverzekering. De tarieven zijn afhankelijk van het type consult (behandeling of diagnostiek) en de lengte van het consult.

In onze praktijk maken we meestal afspraken van 60 minuten en voor EMDR vaak afspraken van 90 minuten. We hanteren hiervoor NZA-tarieven:

Voor 2024 gelden de volgende tarieven:

Intakegesprek 60 minuten€ 242,66 (CO0538)

Behandeling 60 minuten€ 212 (CO0603)

Behandeling 90 minuten 318, 56 (CO0863)

Let wel: Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten, je krijgt zelf de rekening die je aan ons betaalt (betalingstermijn is 7 dagen). Is er sprake van een psychische stoornis, dan kun je een deel van de factuur van je zorgverzekeraar terugkrijgen. Informeer bij je zorgverzekeraar over de mogelijkheden voor ongecontracteerde zorg. Je hebt een eigen risico in 2024 van 385 euro.Voor een behandeling die vergoed wordt door de zorgverzekering heb je een verwijsbrief nodig.


Private behandeling/coaching

Het tarief per sessie van privaat betaalde individuele behandeling, private coaching en wandelcoaching is € 212,00. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Het tarief voor een e-health consult is € 100,00. Voor deze consulten wordt ongeveer 25 minuten behandeltijd gerekend.

Betaling

Wij kunnen per sessie of maand een factuur voor je opmaken, de betalingstermijn hiervan is 7 dagen. De factuur kun je desgewenst zelf indienen bij je verzekeraar.

BTW

Over de tarieven van behandelingen die vallen onder de wet BIG wordt geen BTW geheven. 

Op dit moment is een wachttijd van ongeveer 4 weken voor intake, er is geen wachttijd voor behandeling.

Afhankelijk van de aard van je klacht, vergoedt je zorgverzekering mogelijk een deel van de kosten. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor details over jouw situatie. Bij Holistic Health Psychology hebben wij ervoor gekozen om geen contracten af te sluiten met verzekeraars. Als je een restitutiepolis hebt, kan er tot 100% vergoed worden en als je een natura-polis hebt vaak 60-80% van de behandeling. Dit is exclusief je eigen risico. Voor vergoeding door jouw zorgverzekering kun je meer informatie vinden op: contractvrijepsycholoog.nl