Mindfulness

BEHANDELINGEN
mindfulness _ yoga

Mindfulness is een mentale staat van aandacht en aanwezigheid waarbij je je concentreert op het hier en nu, in plaats van je te richten op verleden of toekomst. Het helpt je om bewust te worden van je eigen gedachten, gevoelens en gedrag, zonder oordeel. Dit kan helpen om beter om te gaan met stress, angst en depressie en bijdragen aan het verbeteren van je geestelijke gezondheid en het welzijn. Bovendien kan mindfulness je helpen om een gevoel van controle en zelfbeheersing te ontwikkelen, wat kan leiden tot een verbetering van de emotionele regulatie en meer balans en voldoening in het leven.

Bij Holistic Health Psychology integreren we Mindfulness in combinatie met andere vormen van psychotherapie, zoals cognitieve gedragstherapie, leefstijlcoaching of als een op zichzelf staand traject. Mindfulness-oefeningen zoals meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen zijn onderdeel van deze behandeltechniek.

”Marije is een empathische therapeut, die goed met je meedenkt. Ze is een sparringpartner. Je voelt je gauw op je gemak bij haar. Mindfulness was nieuw voor me, maar dit heb ik nu helemaal geïntegreerd in mijn leven.”
Milou W.
”Dankzij EMDR-therapie bij Marije kon ik mijn trauma's verwerken. In een veilige en vertrouwde omgeving durfde ik mezelf open te stellen, wat leidde tot bevrijding van mijn behandeld gebied. Het is nu een gewone herinnering geworden.”
Kees N.
"Met behulp vam EMDR-therapie bij Marije heb ik mijn trauma's uit mijn onveilige jeugd kunnen verwerken. In slechts een half jaar tijd heb ik meer vooruitgang geboekt dan jarenlang met andere therapieën. Marije is warm, deskundig en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Het leven voelt nu lichter en ik ben grotendeels bevrijd van schaamte en schuldgevoelens."
Karlijn B.