EMDR

BEHANDELINGEN

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een behandeltechniek die gericht is op het verwerken van klachten die ontstaan zijn na een traumatische gebeurtenis. EMDR is ontwikkeld om mensen te helpen bij het verwerken van herinneringen aan emotioneel belastende gebeurtenissen.

De techniek maakt gebruik van oogbewegingen, geluid of andere prikkels die de hersenen stimuleren om de informatie van de traumatische gebeurtenis opnieuw te verwerken. Hierdoor kan de herinnering van de gebeurtenis minder emotioneel belastend worden.

EMDR wordt vaak gebruikt voor de behandeling van klachten als posttraumatische stressstoornis (PTSS), angsten, depressie en fobieën die het gevolg zijn van een traumatische gebeurtenis. De techniek is gevalideerd door verschillende wetenschappelijke onderzoeken en wordt erkend door diverse professionele organisaties als een effectieve behandelmethode.

Naast EMDR is er ook traumabehandeling mogelijk in onze praktijk met andere behandelmethodes zoals Imaginaire Exposure, Narratieve Exposure Therapie en rescripting. Marije Feenstra is EMDR practitioner.

”Marije is een empathische therapeut, die goed met je meedenkt. Ze is een sparringpartner. Je voelt je gauw op je gemak bij haar. Mindfulness was nieuw voor me, maar dit heb ik nu helemaal geïntegreerd in mijn leven.”
Milou W.
”Dankzij EMDR-therapie bij Marije kon ik mijn trauma's verwerken. In een veilige en vertrouwde omgeving durfde ik mezelf open te stellen, wat leidde tot bevrijding van mijn behandeld gebied. Het is nu een gewone herinnering geworden.”
Kees N.
"Met behulp vam EMDR-therapie bij Marije heb ik mijn trauma's uit mijn onveilige jeugd kunnen verwerken. In slechts een half jaar tijd heb ik meer vooruitgang geboekt dan jarenlang met andere therapieën. Marije is warm, deskundig en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Het leven voelt nu lichter en ik ben grotendeels bevrijd van schaamte en schuldgevoelens."
Karlijn B.