CGT

BEHANDELINGEN
cognitive behavioral therapy _ schema therapy

Onze behandeling richt zich op het veranderen van je gedachten en gedrag om klachten zoals depressie en angststoornissen aan te pakken. Samen met een behandelaar onderzoeken we de interactie tussen gedachten, gevoelens en gedrag en leer je nieuwe manieren om problemen aan te pakken. Deze vorm van therapie is vaak kortdurend en gericht op snelle verbetering.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie die gericht is op het veranderen van ongezonde gedachten en gedragspatronen. CGT is gebaseerd op de gedachte dat onze gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar verbonden zijn en dat onze gedachten een grote invloed hebben op onze emoties en gedrag.

CGT maakt gebruik van technieken zoals gedachten onderzoek, waarbij de patiënt geholpen wordt om onrealistische of ongezonde gedachten te identificeren en te vervangen door realistischere en gezondere gedachten. Ook wordt er gewerkt met oefeningen om het gedrag te veranderen, zoals probleemoplossing, assertiviteitstraining en emotie regulatie.

Cognitieve Gedragstherapie  wordt veelvuldig ingezet bij de behandeling van klachten zoals angst, depressie, eetstoornissen en slaapstoornissen. Vaak kan al na enkele sessies een merkbare verbetering van de klachten worden waargenomen.

”Marije is een empathische therapeut, die goed met je meedenkt. Ze is een sparringpartner. Je voelt je gauw op je gemak bij haar. Mindfulness was nieuw voor me, maar dit heb ik nu helemaal geïntegreerd in mijn leven.”
Milou W.
”Dankzij EMDR-therapie bij Marije kon ik mijn trauma's verwerken. In een veilige en vertrouwde omgeving durfde ik mezelf open te stellen, wat leidde tot bevrijding van mijn behandeld gebied. Het is nu een gewone herinnering geworden.”
Kees N.
"Met behulp vam EMDR-therapie bij Marije heb ik mijn trauma's uit mijn onveilige jeugd kunnen verwerken. In slechts een half jaar tijd heb ik meer vooruitgang geboekt dan jarenlang met andere therapieën. Marije is warm, deskundig en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Het leven voelt nu lichter en ik ben grotendeels bevrijd van schaamte en schuldgevoelens."
Karlijn B.